Skip to content

ECEG ir IndutriALL susirinkimas Vysbadene (Wiesbaden, Vokietija)

Šių metų spalio 18 d. Vysbadene (Vokietija) įvyko antrasis Chemijos pramonės šakos socialinių partnerių susirinkimas. Darbdavius atstovavo Tarptautinis chemijos pramonės darbdavių darbo santykių komitetas (International Chemical Employers‘ Labour Relations Committee, LRC), o darbuotojus nauja susikūrusi organizacija IndutriALL.

Socialinius partnerius iš Lietuvos atsovavo projekto „Socialinio dialogo vystymas chemijos pramonės šakoje Lietuvoje ir jo tarptautinė plėtra“ dalyviai:
Jolanta Jonušienė, AB „Orlen Lietuva“ personalo direktorė.
Romualdas Lukauskas, AB „Orlen Lietuva“ profesinių sąjungų atstovas.
Giedrius Mažūnaitis, Lietuvos chemijos pramonės įmonių asocacijos vykdantysis direktorius.
Juozas Neverauskas, Pramonės profesinių sąjungų federacijos pirmininkas

Rengėjai stengėsi susirinkimui suteikti pasaulinio susitikimo mastą. Šį faktą pabrėžė socialinių partnerių geografinė sudėtis. Dalyvavo darbdavių atstovai iš Belgijos, Brazilijos, Prancūzijos, Vokietijos, Lietuvos, Ispanijos ir Šveicarijos, profesinių sąjungų iš Belgijos, Kolumbijos Vokietijos, Lietuvos ir Švedijos atstovai. Ateityje tikimasi aktyvesnio partnerių įsitraukimo iš kitų šalių. Susirinkimo darbotvarkėje kartu su rengėjais pranešimus skaitė Tarptautinės darbo organizacijos atstovai.

Susirinkimo dalyviai pasirašė deklaraciją dėl bendros veiklos, siekimo skatinti darnųjį vystymąsi ir įmonių konkurencingumą.

Europos darbdavius atstovavo Europos chemijos pramonės darbdavius atsovaujanti organizacija ECEG. Ją yra įkūrusi Europos chemijos pramonės taryba (CEFIC). Lietuvos chemijos pramonės įmonių asociacija dalyvauja abiejų organizacijų veikloje.

Projektas VP1-1.1-SADM-02-K-01-016
Europos socialinis fondas

Back To Top