Skip to content

Dėl valstybinės darbo inspekcijos įstatymo 6, 9, 11 ir 12 str. ir darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymo 41, 43 ir 44 str.

Siekiama – suvienodinti sąvokos „nelaimingas atsitikimas darbe“ vartojimą VDI įstatyme ir DSS įstatyme.

Siekiama – patikslinti Valstybinės darbo inspekcijos funkcijas dėl įvykių darbe, dėl kurių darbuotojai patiria žalą sveikatai, ir nelaimingų atsitikimų pakeliui į darbą ar iš darbo tyrimo, nelaimingų atsitikimų darbe, atsižvelgiant į DSS įstatymo nuostatas.

Siekiama – patikslinti sąvokos „nelaimingas atsitikimas darbe“ vartojimą, patikslinti atvejus, kai Valstybinė darbo inspekcija tiria įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai patiria žalą sveikatai, ir nelaimingus atsitikimus pakeliui į darbą ar iš darbo.

Siekiama – atsižvelgiant į DSS įstatymo 44 straipsnio nuostatas nustatyti, kad darbuotojų saugos ir sveikatos ekspertizė skiriama tiriant įvykių darbe, dėl kurių darbuotojai patiria žalą sveikatai, ar profesinių ligų aplinkybes ir priežastis, nustatyti, kad Valstybinė darbo inspekcija tiria įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai patiria žalą sveikatai, bet jų sveikatai nėra sunkiai pakenkiama, ir nelaimingus atsitikimus pakeliui į darbą ar iš darbo, kai įmonėje nepakanka darbuotojų dvišalei komisijai sudaryti arba kai darbuotojas ar darbdavys, nesutikdamas su dvišalės komisijos ištirto nelaimingo atsitikimo darbe arba nelaimingo atsitikimo pakeliui į darbą ar iš darbo tyrimo aktu, pateikia skundą vyriausiajam valstybiniam darbo inspektoriui.

LChPĮA:

LPK projektui pritarė DSS komisijoje.

Nuorodos:

http://www.lrs.lt/pls/proj/dokpaieska.susije_l?p_id=1017476&p_org=&p_fix=y&p_gov=n

 

Back To Top