Skip to content

Dėl aplinkos oro užterštumo sieros dioksidu, azoto dioksidu, azoto oksidais, benzenu, anglies monoksidu, švinu, kietosiomis dalelėmis ir ozonu normų.

2014 m. spalio 22 d. EU Pilot informacine sistema buvo gautas Europos Komisijos Aplinkos generalinio direktorato paklausimas Nr.6210/14/ENVI dėl galbūt netinkamai į nacionalinę teisę perkeltų paklausimo I priede nurodytų 2008 m. gegužės 21 d. Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos 2008/50/EB dėl aplinkos oro kokybės ir švaresnio oro Europoje (toliau – Direktyva) nuostatų (toliau – paklausimas).

Paklausime (dėl Direktyvos XIV priedo B skirsnio perkėlimo) nurodyta, kad į nacionalinę teisę minėtas skirsnis perkeltas netinkamai, nes nacionalinės teisės akto lentelėje nenurodytas poveikio sumažinimo uždavinys tais atvejais, kai pradinė koncentracija mikrogramais viename kubiniame metre yra >= 22.

Rašte Euroos Komisijai pripažinta, kad siekiant nacionalinio teisės akto atitikties Direktyvai, Normų 7 priedo 1 punkte pateikta lentelė turi būti papildyta, tai bus padaryta iki 2015 m. balandžio 1 d.

Atsižvelgiant į tai, kas išdėstyta, Normų 7 priedo „APLINKOS ORO UŽTERŠTUMO KIETOSIOMIS DALELĖMIS KD2,5 NORMOS“ 1 punkto „Nacionalinis poveikio sumažinimo uždavinys:“ lentelė papildyta nauja eilute, kuri ir buvo neperkelta iš Direktyvos.

P a p i l d o m e:  „Dėl Aplinkos oro užterštumo sieros dioksidu, azoto dioksidu, azoto oksidais, benzenu, anglies monoksidu, švinu, kietosiomis dalelėmis ir ozonu normų patvirtinimo“, 7 priedo 1 punkto lentelę šeštąja pastraipa ir išdėstome ją taip:

Poveikio sumažinimo uždavinys pagal ataskaitinių metų vidutinio poveikio rodiklį (VPR) Poveikio sumažinimo uždavinio įgyvendinimo terminas
VPR, µg/m3 Poveikio sumažinimo uždavinys, procentais* 2020 m.
< 8,5 = 8,5 0 %
> 8,5 – < 13 10 %
= 13 – < 18 15 %
= 18 – < 22 20 %
>= 22 Visos atitinkamos priemonės, kad būtų pasiekta 18 µg/m3



http://www.lrs.lt/pls/proj/dokpaieska.susije_l?p_id=1016206

LChPĮA:

Turime omenyje. Be pastabų.

Back To Top